• Zoek je een inspirerende spreker voor je seminar, event of (netwerk)bijeenkomst? Over personal branding, mindsetfocus, impact & flow?

  Klik HIER voor meer info

 • Hét succes ingrediënt voor je business model: AANDACHT!

  Is het jou al overkomen? Dat je verteld wordt dat je teveel aandacht aan je klanten of medewerkers geeft? Dat je afgeraden wordt veel te delen, want dan geef je tenslotte alles weg?! Wie heeft jou dan nog nodig? Komt dit bekend voor?

  Ik vind het fantastisch om te delen. Sterker nog, als je eenmaal hieraan gewend bent, wordt het steeds leuker om te doen. Veel geven zorgt dat je ook veel terugkrijgt. Van je klanten, van je medewerkers. Aandacht geven, is net als vertrouwen; je krijgt wat je weggeeft. Het heeft dus een directe impact op je omzet en hoe klanten je ervaren. Of zoals Jim Stolze in zijn boek ‘Uitverkocht!’ aangeeft “aandacht is de meest onderschatte factor van elk businessplan”.

  Een interessant effect van ‘aandacht’, is dat je een fan-base opbouwt die actief aan de slag gaat om meer waarde voor je merk te creëren. Dat worden ook wel ‘merkambassadeurs’ genoemd, en je ziet steeds meer bedrijven hier handig gebruik van maken. Ken je de ‘Start to Run’-podcasts van de Belgische hardloopcoach Evy Gruyaert? Ze is mateloos populair in België en inmiddels heerst er ook in Nederland een ware Evy-hype onder honderdduizenden(!) hardlopers.

  evie-hardlopen-300x300Wat maakt ‘Evy’ zo bijzonder? Ze is de mental coach die je aanmoedigt als je op je dieptepunt zit en je vriendin die schouderklopjes geeft. Het geheime succes ingrediënt is de ‘persoonlijke begeleiding’ (lees: persoonlijke aandacht) die je ervaart tijdens het hardlopen. Hardlopers spreken met vriendschappelijke warmte over ‘hun Evy’, stimuleren elke beginnende loper om ‘Evy’ te gebruiken (“succes verzekerd!’) en kunnen niet wachten tot de volgende serie podcasts verschijnt.

  Een ander voorbeeld is Anouk. Kwaliteit verzekerd. Maar ze verschijnt niet op promotiefeestjes en het openingsfeest (bowlingbaan incident), waardoor ze veelal naamloosonbereikbaar is voor journalisten. En juist daardoor wordt ze interessant voor de pers. Ze doet haar eigen ding, kiest om anders te zijn en met succes. Deelname aan de halve finale leverde haar ruim 4 miljoen kijkers (lees: fans) op en wereldwijd zullen er naar schatting zo’n 150 miljoen mensen naar de finale kijken. Alleen daarom al een slimme keuze van Anouk om aan het Songfestival deel te nemen.

  Wat kun jij nu doen om ‘aandacht’ succesvol op te nemen in je business model? Er zijn verschillende strategieën mogelijk en dit is er één van: creëer schaarste! inviteAls je wilt dat mensen erg hun best doen om door jou ergens voor uitgenodigd te worden, wees dan selectief. Of communiceer in elk geval dat je een soort van ‘deurbeleid’ voor je netwerk, event, workshop of ander soort dienst hanteert. Je klant investeert liever in een (kostbare) dienst met veel toegevoegde waarde aanbevolen door een goede relatie, dan in een onbekende ‘prijsknaller’ waarvan de meerwaarde onbekend is.

  Jouw reactie op Hét succes ingrediënt voor je business model: AANDACHT!

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *