• Zoek je een inspirerende spreker voor je seminar, event of (netwerk)bijeenkomst? Over personal branding, mindsetfocus, impact & flow?

  Klik HIER voor meer info

 • Het geheim achter het succes van Marjel Sterrenberg, no-nonsense jurist

  Marjel Sterrenberg leerde ik in 2015 kennen. Een gedreven vakvrouw met het hart op de juiste plaats. Een dame die in een wereld van juristen opvalt door haar eigenwijze aanpak en communicatiestijl. Zonder poespas, recht voor z’n raap en altijd welgemeend. Ze is zeer succesvol met haar bedrijf Recht Wel Juristen & Mediators.

   

  Wat is haar geheim?

  In onderstaand interview deelt ze haar inzichten en uitdagingen als ondernemer en als vrouw.
  Maak kennis met Marjel Sterrenberg…

  1. Waarom ben je begonnen met Recht Wel Juristen & Mediators?

  Als jonge advocaat en jurist stelde ik mezelf al vragen zoals “Waarom ben ik advocaat?”, “Wat is mijn missie” en “Welke strategie hanteert de werkgever?”. “Zijn er doelen te behalen naast omzet?”, “Waarom vind ik geen bezieling en passie?”. Antwoorden op deze vragen vond ik nergens. En op het moment dat ik onverwacht tegen een persoonlijk dieptepunt aanliep bij mijn laatste werkgever, bedacht ik me in een split-second “Ik ga het zelf doen”. Ik heb binnen een aantal weken afscheid genomen en ben voor mezelf begonnen. Nooit gedroomd, nooit bedacht, maar wel mijn lot.

  2. Wat doe je precies?

  Elke dag mogen Naomi en ik voor onze klanten een ‘juridische held’ zijn op verschillende vakgebieden, waaronder het arbeidsrecht, contracten, huurrecht, conflicten, algemene voorwaarden, bestuursrecht en mediation. We adviseren en procederen voor klanten. Op een persoonlijke, praktische en no-nonsense manier. Onze klantenkring bestaat voornamelijk uit het midden- en kleinbedrijf en ZZP-ers waar we de vaste bedrijfsjurist zijn, provinciale en lokale overheden voor mediationzaken en particulieren met een arbeidsrechtelijk probleem of conflict.

  3. Welk(e) obstakel(s) heb je als ondernemer overwonnen?

  In mezelf blijven geloven en vertrouwen op mijn intuïtie. Ik kreeg goedbedoelde kritiek. Over mijn logo, dat ‘teveel Unox-worst’ en te weinig ‘zakelijke dienstverlening’ zou uitstralen. Mijn heldenmarketing was te gewaagd en niet passend bij het vak van jurist en mediator. En werken vanuit thuis zou te close zijn en voor problemen zorgen. Ondanks dat sta ik 100% achter mijn kleurrijke logo. De heldenmarketing geeft een frisse blik op de verschillende facetten van het juridische vak en voelt als een maatpak. Het thuiskantoor biedt een open en warme sfeer voor mijn klanten, en geeft me de mogelijkheid om mijn kostprijs te drukken. Het past allemaal bij wie ik ben en waar ik voor sta.

  4. Je hebt het BuildYourBrand-programma gevolgd: Waarom heb je hiervoor gekozen?

  Als zelfstandig ondernemer werk je alleen. Ik wil geen oogkleppen ontwikkelen. Ik wil blijven kijken naar mezelf, mijn bedrijf, mijn werkzaamheden, mijn toekomst. Mijn omzet liep iets terug, en in plaats van hetzelfde te blijven doen wat ik altijd al deed, wilde ik juist iets nieuws gaan doen om te zorgen voor een boost. Ik heb een krachtige coach nodig, want ik ben eigenzinnig en vind dat ik vaak gelijk heb. Ilse kwam precies op tijd op mijn pad en heeft de juiste persoonlijkheid om tot mij door te dringen wanneer het nodig is.

  5. Hoe belangrijk is authenticiteit voor jou en je bedrijf?

  Ik kan mezelf onmogelijk verloochenen. Ik krijg eerst fysieke klachten als ik me anders voordoe dan ik ben, en later ook mentale klachten. “What you see is what you get” is mijn levensmotto. Ik heb als jonge meid geprobeerd te passen in een conservatief en behoudend keurslijf van de advocatuur, omdat ik dacht dat dat het beste voor mij was. Het brak me op. Ik paste niet in die omgeving. Ik moest het op mijn eigen manier doen.

  6. Wat is jouw visie op ondernemerschap?

  Je start als ondernemer vanuit een droom, een passie. Vraag jezelf minimaal een keer per week af: “Is dit wat ik oorspronkelijk droomde?” “Krijg ik hier energie van?” “Voelt mijn leven in balans?” Als op een van de vragen een NEE als antwoord valt, dan stuur je bij. Ondernemen is durven bijsturen om de passie en droom in balans te blijven volgen.

  7. Je hebt ingeschreven voor de Beste Ondernemers Visie Etten-Leur 2017 Trofee. Waarom heb je dit gedaan?

  Dit jaar staat ‘Partners in Business’ centraal. Vanuit dat perspectief biedt Recht Wel op 3 manieren daar invulling aan, namelijk: 1) Recht Wel is van alleen een juristenkantoor naar een juristen- en mediatorskantoor gegroeid door de samenwerking met Naomi van Hulst-Sukel. 2) Recht Wel is actief binnen The Business Angels, een unieke netwerkbelevenis voor de klantengroep van Recht Wel, Byzonder Ontwerp en Ceeh. 3) Recht Wel werkt intensief samen met haar favoriete business partners binnen Recht Wel Samen Sterk. Kortom; Recht Wel Juristen & Mediators ademt en leeft ‘Partners in Business’. We hopen op een nominatie. Een nominatie is voor ons al een eer en is bevestiging van de door ons ingezette missie.

  8. Wat is je grootste uitdaging als vrouwelijke ondernemer?

  Ik krijg wel eens de opmerking. “Is Recht Wel van jou?!” Ik profileer me op mijn visitekaartjes niet als directeur of eigenaar, maar als jurist. Dat geeft sommige mensen de indruk dat ik werknemer ben in plaats van eigenaar. Lekker stereotype denken. 😉 Maar eerlijk gezegd heb ik hier niet zo’n last van. Ik vind het eerder een puzzel balans te houden tussen mijn rollen als echtgenote, moeder, dochter, (schoon)zus, vriendin, etc. Die wil ik met dezelfde intensiteit en aandacht invullen als mijn rol als ondernemer. Best een uitdaging.

  9. Welke tip(s) heb je voor collega-ondernemers met pit en ambitie?

  (1) Blijf dichtbij jezelf. (2) Heb lef. (3) Verzamel goede en eerlijke mensen om je heen, want ondernemen doe je nooit alleen. (4) Blijf jezelf uitdagen en ontwikkelen om telkens een stap verder te komen in je ondernemerschap.

   

  ////////////

   

  Marjel’s kado aan jou: Een echte (R)echt Wel kennismaking

  Stap 1: Kies op haar website een van haar gratis weggevers
  Stap 2: Beantwoord de prikkelende vragenlijst die je bij de geselecteerde weggever ontvangt

  En nu?
  Er volgt een telefonische afspraak waarin Marjel persoonlijk de antwoorden met je doorneemt en gratis advies geeft waar nodig. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur.

  Deze aanbieding is exclusief geldig voor jou omdat je op mijn relatielijst staat.
  Maak hier gebruik van!


   

   

  Jouw reactie op Het geheim achter het succes van Marjel Sterrenberg, no-nonsense jurist

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php