• Zoek je een inspirerende spreker voor je seminar, event of (netwerk)bijeenkomst? Over personal branding, mindsetfocus, impact & flow?

  Klik HIER voor meer info

 • Ben jij elke dag scherp?

  Slimmer werkenWie wil er nu niet slimmer werken? Meer bereiken met maximaal effect in minder tijd? Het levert je meer tijd op voor andere leuke dingen zoals een dagje shoppen met je moeder of vriendinnen. Of gewoon een boek lezen of een dagje naar het strand. Heerlijk toch? Door slimmer te werken kun je problemen van alledag in een handomdraai oplossen en on-top-of-the-game blijven.

  Wist je dat je korte termijn geheugen gemiddeld maximaal 7 dingen tegelijk kan onthouden? Als je bijvoorbeeld je e-mailberichten wilt opsplitsen in categorieën, is dit dus pas nodig als je meer dan 7 elementen hebt. Die kun je ook weer opsplitsen in ieder 7 subcategorieën. En dan nog eens in die 7 subcategorieën maximaal  7 elementen plaatsen. Je kunt eindeloos hiermee doorgaan, maar wellicht heb je dan een ander probleem? Maar stel het lukt je om alles in 7 elementen in te delen, dan kun je nu in een handomdraai alles nog terugvinden. Omzeil je gewoon de beperkingen van je korte termijn geheugen. Probeer het maar eens!

  Onze hersenen moeten betekenissen halen uit heel veel woorden. Informatie verstrekken doe je daarom het best in de vorm van een goed verhaal. Een goed verhaal geeft namelijk context, is voorzien van details, geeft betekenis aan droge feiten en geeft ruimte aan persoonlijke interpretatie. Verhalen sluiten aan bij wat je klant al kent. Als je verhalen vertelt, krijg je vaak een directe reactie, al is het maar een glimlach.

  breainEen boodschap overtuigend overbrengen betekent een pakkend verhaal vertellen. Maar slechts weinigen zijn hier echt goed in. Het probleem is dat bijna niemand weet hoe hij een verhaal moet vertellen. Een nog groter probleem is dat niemand zich ervan bewust is dat hij niet weet hoe een verhaal moet worden verteld. Als je echt aansluiting wilt vinden bij je klant, is kennis van je brein en welke woorden triggeren mega belangrijk!

  Meer weten over je brein als aanjager voor je succes? Klik hier!

  Mag ik je vragen om dit artikel in een van je social media platformen te delen? Geen verplichting, maar zou wel ontzettend leuk van je zijn!

  Jouw reactie op Ben jij elke dag scherp?

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php