• Zoek je een inspirerende spreker voor je seminar, event of (netwerk)bijeenkomst? Over personal branding, mindsetfocus, impact & flow?

  Klik HIER voor meer info

 • Help, hoe focus ik op wat belangrijk is? [+video]

   

  Hoe meer focus, hoe sneller je je doel zult bereiken. En met het bereiken van je doelen, komen dromen uit. Het belangrijkste is dat je jezelf niet laat verleiden of afleiden.Focus’ is een van de meest gehoorde problemen bij ondernemers. Soms vragen mensen me: “Hoe kom ik van het gevoel af dat ik in een dag niets heb bereikt?” en “Hoe kan ik prioriteiten bepalen?” Ik geef je 5 tips.

  Ik ga er vanuit dat je als ondernemer niets liever doet dan werken naar een bepaald doel. Dat geeft rust, overzicht en een gevoel dat je weet waar je mee bezig bent of waar je het allemaal voor doet. Nog maar niet te spreken over de groei die je dan realiseert met je business. Want wie actie neemt, consistent en consequent, zal merken wat voor verschil dit maakt. Maar hoe creëer je nu die krachtige mindsetfocus?

  5 tips voor krachtige mindsetfocus!

  Tip 1: Klantfocus 
  Als ondernemer kun je niet zonder klanten. Ze geven je business glans en ze zorgen voor groei, continuïteit en creativiteit binnen je eigen business. Maar hoe weet je nu welke klant het beste bij jou past? Stel jezelf de vraag ‘hoe komt het dat ik met de ene klant een betere klik heb dan met de andere?’ Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Vervolgens ga je onderzoeken waar ze wakker van liggen, wat ze echt keihard nodig hebben en hoe jij ze daar bij kunt helpen. Weet waar je het over hebt!

  Tip 2: Think BIG
  Eigenlijk bedoel ik meer dat je VRIJ moet denken dan per se GROOTS. Want groots heeft ook iets overweldigends en past niet bij elke ondernemer. VRIJ denken daarentegen wel. Ik ken geen ondernemer die niet vrij wil zijn in denken en handelen. Wat is jouw verlangen? Hoe wil je leven? Wat wil je bereiken? Voor de een is dat reizen, genieten, leren en voor de ander meer klanten, omzet, continuïteit. Laat je niet beperken door woorden die niet bij je passen, maar ga juist op zoek gaat naar datgene wat jou DRIJFT. En dat moet groots VOELEN!

  Tip 3: Duik in je gevoel
  Als je weet wat je nastreeft, wat je wilt bereiken, wat je ambities zijn, is de volgende stap helder te krijgen hoe je je wilt VOELEN als je deze hebt bereikt. Mijn ervaring is dat het effect en de impact groter zijn als je je gevoel erachter kunt benoemen. Bijvoorbeeld gelukkiger, vrolijk, betrouwbaar, energiek, duidelijk, zelfverzekerd, positief, sexy, vrouwelijk, bijzonder, onderscheidend, krachtiger. Stel dat je dit voor ogen hebt en je kunt dit bereiken. Hoe gaaf zou dat zijn?! Dit motiveert, zet je in beweging en brengt je voorwaarts. Dus, benoem hoe je je zou voelen en bedenk dan wat je gaat doen om daar te komen. Realistisch, concreet maar ook uitdagend.

  Tip 4: Vind gelijkgestemden
  Dit lijkt voor de hand liggend, maar te vaak hoor ik mensen klagen over oppervlakkige netwerken en social media groepen vol bagger. Ga op zoek naar echte gelijkgestemden. Omdat je wilt delen, onderzoeken, analyseren, begrijpen, inspireren en reflecteren. Ga jezelf niet verliezen in netwerken waar gemutst, gezeurd en geoordeeld wordt. Zoek mensen die AANDACHT voor je hebben en die jouw AANDACHT verdienen. Vanuit een open mind, vanuit je hart. Voed jezelf met wijsheden en inzichten.

  Tip 5: Jezelf belonen en complimenteren
  Het leukste gedeelte. Want je komt jezelf telkens weer tegen, ook als je het volgende niveau hebt bereikt. En bij elke stap voorwaarts, heb je jezelf weer overtroffen of oude streken onder ogen gezien die je moedig het hoofd hebt geboden en de deur hebt gewezen. Je omgeving zal ook even moeten wennen aan de nieuwe jij, maar ze wennen heus wel aan je. Strooi dus met complimenten, als eerste naar jezelf! 
   

  GA ERVOOR!

  Bij sommige tips zul je denken ‘die pas ik al toe’, maar de vraag is of je er ook écht goed in bent. Mijn uitdaging voor jou is deze tips toe te passen of als je deze of een aantal daarvan al toepast deze nóg beter te doen. Mix en match mag natuurlijk ook.

  Hoe heb jij deze tips ervaren?

  Ook interessant voor je:

   

  Jouw reactie op Help, hoe focus ik op wat belangrijk is? [+video]

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php