• Zoek je een inspirerende spreker voor je seminar, event of (netwerk)bijeenkomst? Over personal branding, mindsetfocus, impact & flow?

  Klik HIER voor meer info

 • Mag ik even aandacht?

  Jim_1_3

  Bron: www.alchetron.nl

  De foto onderin is al weer van drie jaar geleden, maar ik moet er steeds aan denken nu ik Jim Stolze regelmatig zie op RTLZ. Jim Stolze is een Nederlands schrijver en ondernemer. Hij is de organisator van TEDxAmsterdam en als innovatiedeskundige betrokken bij het RTL Z-televisieprogramma ‘Toekomstmakers’. Leuke vent om te zien; goed gekleed, gekapt, tijdens dat programma heerlijk op zijn gemak in een vintage chesterfield fauteuil én hij heeft ook iets te melden. Ik heb hem in 2013 als spreker ontmoet tijdens een congres over ondernemerschap en innovatie. Hij hield daar een inspirerend betoog over de aandachtseconomie met een businessmodel gebouwd rondom ‘aandacht’. Daar heeft hij ook een leuk boek over geschreven; ‘Uitverkocht’.

  Aandacht is een belangrijk ding in je bedrijfsvoering, net als in je privéleven. Je kent vast de gevleugelde uitspraak ‘alles wat je aandacht geeft groeit’ en dus is het omgekeerde ook het geval. Goed om je dat te realiseren, mocht je hier niet eerder bij stil hebben gestaan.

  Buildyourbrand2-2Aandacht heeft ook te maken met anders naar dingen kijken. De eenvoud van iets te kunnen zien, zonder je te laten verleiden af te gaan op het voorspelbare. Anders naar dingen kunnen kijken, andere perspectieven bieden is enorm waardevol. “It’s about playing the notes that are nót there” [Miles Davis]. Veel ondernemers zijn geneigd mee te gaan in het spel dat andere – in hun ogen vaak succesvolle(re) ondernemers – spelen. Maar het gaat erom dat jij iets doet wat anderen niet doen of kunnen zoals jij dat kunt. Dát leer je alleen door werkelijk te kiezen voor wat jij belangrijk vindt, te doen waar jij in uitblinkt, te kiezen voor datgene waar niet alleen anderen maar ook jijzelf super super súperblij van wordt…dag en nacht. BuildYourBrand!

  Wat ik maar wil zeggen is dit: waar je ook naartoe gaat, met wie je ook bent, waar je ook vandaan komt….blijf dicht bij jezelf. Zolang je overtuigd bent dat wat jij doet of kunt ontzettend waardevol is om te delen met velen, ben je voor anderen belangrijker dan je wellicht denkt.

  Processed with MOLDIV

  Krachtige ondernemers zijn niet alleen gericht op hun eigen groei, maar hebben ook oog voor groei van anderen. Met die open blik, kom je vaak op verrassende plekken, ontmoet je inspirerende mensen of zie je ineens naast twee meterslange wachtrijen voor een ingang van een congres, links achterin een ingang waar bijna geen mens staat. Mij overkwam dit tijdens mijn bezoek aan Jim Stolze in Utrecht. Daarover heb ik toen een tweet geplaatst, met als gevolg dat hij mij uitriep tot zijn surprise guest tijdens zijn talkshow. Leuk, dat sturen op Return on Attention! Aandacht is dus iets wat veel doet, als je het goed doet.

  Maak er een goede dag van!

 • Carolien zegt: 30 November 2015 JA! Dit had ik net nodig!
  • ilsetempelaars zegt: 30 November 2015 Dag Carolien, wat goed om te horen! Wat ga je doen naar aanleiding van het artikel?
 • Monika de Waal zegt: 30 November 2015 Dank je wel Ilse voor deze reminder. Met name het bericht dat het wel bij jou als bedrijf moet passen, vind ik belangrijk.
  • ilsetempelaars zegt: 30 November 2015 Graag gedaan Monika! Mijn overtuiging is deze: Choose your lifestyle first, build your business around it. Heel belangrijk!
 • Jouw reactie op Mag ik even aandacht?

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php