• Zoek je een inspirerende spreker voor je seminar, event of (netwerk)bijeenkomst? Over personal branding, mindsetfocus, impact & flow?

  Klik HIER voor meer info

 • Met goedkoop, wordt goedkoop omgegaan

  Als je nog niet zo lang bezig bent met je bedrijf en je investeert in het opbouwen van een loyale klantenkring, dan kan een corona-crisis je behoorlijk aanvliegen. Ook ervaren ondernemers hebben daar last van. Veel denken dat de korte termijn oplossing het aanbieden van producten en diensten tegen hele lage tarieven is. Pakken wat je pakken kan.

  Ik noem het korte termijn fijn, lange termijn pijn. Het voedt de wilde-ondernemers-chaos in je hoofd. Je bent (te)veel met je concurrentie bezig, bang om je positie te verliezen en aan het overleven met noodscenario’s.

  Maar waar behoefte aan is, zijn slimme ondernemers die vanuit waarde hun relevantie blijven laten zien. Die koel in de kop zijn, en warm met hun hart. Die vanuit hun vezels en DNA snappen dat je etalage vullen met korting, uitverkoop, sale of wat voor belofte dan ook NIET (ik herhaal: NIET) de juiste klanten aantrekt. Er zijn veel ondernemers die nu worstelen. Dat is schrijnend, don’t get me wrong. Maar er zijn ook veel ondernemers die goed gedijen in deze tijd. En die twee bewegingen heb je altijd.

  DRIE ESSENTIËLE ZAKEN :

  1. Blijf trouw aan je eigen visie en hoe je die weg wil zetten. Het zorgt voor helderheid en rust in je hoofd.
  2. Klanten hebben nog steeds geld om te spenderen, maar je moet ze meenemen en vertrouwen bieden. Zorg dus dat je zichtbaar en bereikbaar blijft vanuit de waarde die je biedt.
  3. Ga niet je waarde in de uitverkoop gooien. Het is verleidelijk om te denken dat je meer gaat verkopen door je prijzen te verlagen, maar het is niet waar. Met goedkope producten/diensten wordt goedkoop omgegaan. Er wordt geen echt aandacht aan gegeven, en al helemaal niet op waarde ingeschat. Mijn klanten weten dit.

   

  BE TRUE TO YOU!
  #blijfgezondenpositief

  publicatie april 2020

  Jouw reactie op Met goedkoop, wordt goedkoop omgegaan

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  css.php